ingrediente
Aveţi nevoie de:
- ½ linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă mare tocată fin
- 1 ţelină (320 g), tocată fin
- 3 morcovi (320 g), tăiaţi fin
- un dovlecel (320 g), tăiat fin
- 1 kg de carne tocată de curcan.
- ierburi aromate
- 150 g cuscus
Mod de preparare
Într-o tigaie mare, puneţi uleiul de măsline, apoi adaugaţi legumele şi le lăsaţi la foc până să se înmoaie. Le luaţi de la foc şi le daţi la răcit pe o hartie de copt.
Preîncălziţi cuptorul la 180 grade Celsius. Între timp, într-un castron mare amestecaţi carnea cu dovlecelul şi apoi cu celelalte legume care au fost călite puţin. Amestecaţi bine şi apoi faceţi chifteluţele. Asezaţi-le într-o tavă în care aţi pus hârtie de copt şi daţi-le la cuptor pentru 25-30 de minute, până capătă culoare arămie.
Cuscusul se toarnă în 175 ml de apă fierbinte, se acoperă cu un capac şi se lasă 10 minute. Apoi se mestecă cu o furculiţă. Deasupra se poate presăra busuioc proaspăt.