Ingrediente prajitura
- 500 g biscuiti obisnuiti
- 2 cani de zahar
- 1 cana de apa in functie de biscuiti, crocanti sau moi
- 5 linguri de cacao
- un pachet de margarina
- 5 linguri de lapte praf
- nuca
- stafide
- esenta de rom
Mod de preparare reteta
Se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa pana se dizolva tot zaharul. Se adauga apoi pachetul de margarina, se lasa sa se topeasca, se toarna laptele praf in ploaie si se amesteca continuu cu telul.Se adauga cacaoa, nucile zdrobite, stafidele, esenta de rom si biscuitii sfaramati.
Se ia de pe foc si se omogenizeaza compozitia.
Pe o hartie tip celofan, unsa cu putin unt sau ulei, se pune compozitia, si i se da forma unui salam. Se presara deasupra praf de biscuiti, se ruleaza si se inoada capetele. Se lasa sa se intareasca.
Pofta buna!