
Durata: 50 minute
Complexitate: Medie
Ingredientele: 500g - seminte de canepa, 3 linguri zahar, foi de placinta;
Mod de preparare:
Samanta de canepa se imparte in patru parti si se pune in robot pe rand, cu cate o cana cu apa. Cand samanta e bine zdrobita si in rorbot e ca o smantana, se scurge bine printr-un tifon cat mai des. Zeama colectata se pune la fiert la foc mediu.
Dupa aproximativ zece minute pe foc incepe sa se formeze o spuma, aceasta spuma se colecteaza incet cu o lingura si se pune intr-un castron separat. Aceasta este umplutura in care se adauga, dupa gust, aproximativ trei linguri de zahar.
Apoi se iau foile de placinta si se insiropeaza (pot fi inmuiate si in zeama ramasa dupa ce s-a luat spuma). Se intinde pe rand, intr-o tava, cate o foaie de placinta, un strat de umplutura, si tot asa pana se termina amandoua. Se lasa de preferinta cateva ore la rece inainte de a se consuma.
Pofta buna!
Samanta de canepa se imparte in patru parti si se pune in robot pe rand, cu cate o cana cu apa. Cand samanta e bine zdrobita si in rorbot e ca o smantana, se scurge bine printr-un tifon cat mai des. Zeama colectata se pune la fiert la foc mediu.
Apoi se iau foile de placinta si se insiropeaza (pot fi inmuiate si in zeama ramasa dupa ce s-a luat spuma). Se intinde pe rand, intr-o tava, cate o foaie de placinta, un strat de umplutura, si tot asa pana se termina amandoua. Se lasa de preferinta cateva ore la rece inainte de a se consuma.
Pofta buna!