Avem nevoie de:
- 4-6 fileuri de cotlet
- 70-80 ml vin alb
- 60 ml apa
- 50 gr unt
- 5 linguri de ulei
- sare, piper, boia, putina vegeta
- 1 catel de usturoi
- cateva fire de patrunjel verde proaspat
Se spala carnea si se taie felii de grosimea degetului
crestam usor feliile pe orizontala si pe verticala pe ambele parti
le ungem cu putin unt, le punem in tava unsa cu unt
condimentam si adaugam apa si vinul
acoperim tava si dam la cuptor.
Dupa 30 minute feliile de carne se intorc pe partea cealalta.
Spre sfarsitul prepararii, dupa 60-90 minute de stat la cuptor, se adauga un catel de usturoi taiat marunt si putin patrunjel verde prospat tocat.
Se serveste imediat dupa ce se mai racoreste putin cu garnitura de care doriti voi, noi am preferat cartofi piure (pentru ca-i plac puiului meu foarte mult).