Ingrediente:
1/2 kg. de pere
sucul de la o lamaie
2 linguri de pesmet
250 g. faina
100 g.zahar
2 plicuri de zahar vanilat
1/2 lingurita de scortisoara
250 ml. de lapte
4 oua
50 g. fulgi de migdale
50 g. zahar pudra
Cum se procedeaza:
Se curata perele, se taie in sferturi si se curata de samburi.
Se taie apoi felii si se stropesc cu suc de lamaie.
Se incinge cuptorul si se unge o forma de tarta, pe care se presara pesmetul si se aseaza perele deasupra.
Pentru aluat:
Se amesteca intr-un vas faina cu zahar, sare, zahar vanilat si pudra de scortisoara. Separat, laptele se amesteca cu ouale apoi se inglobeaza in compozitia din faina.
Se aseaza aluatul deasupra perelor, se presara fulgii de migdale si se se
coace tarta aprox. 40 de minute.
Dupa ce s-a copt, se raceste, se scoate din forma si se presara cu zahar pudra.
1/2 kg. de pere
sucul de la o lamaie
2 linguri de pesmet
250 g. faina
100 g.zahar
2 plicuri de zahar vanilat
1/2 lingurita de scortisoara
250 ml. de lapte
4 oua
50 g. fulgi de migdale
50 g. zahar pudra
Cum se procedeaza:
Se curata perele, se taie in sferturi si se curata de samburi.
Se taie apoi felii si se stropesc cu suc de lamaie.
Se incinge cuptorul si se unge o forma de tarta, pe care se presara pesmetul si se aseaza perele deasupra.
Pentru aluat:
Se amesteca intr-un vas faina cu zahar, sare, zahar vanilat si pudra de scortisoara. Separat, laptele se amesteca cu ouale apoi se inglobeaza in compozitia din faina.
Se aseaza aluatul deasupra perelor, se presara fulgii de migdale si se se
coace tarta aprox. 40 de minute.
Dupa ce s-a copt, se raceste, se scoate din forma si se presara cu zahar pudra.