Pui cu tarhon
Dar ar fi cazul sa las sentimentalismele si sa revenim in prezent, lasand reteta ei de pui cu tarhon servita pe pat de mamaliguta sa vorbeasca de la sine.
Ingrediente pentru Pui cu tarhon
800 gr carne de pui (pulpe si/sau aripioare; am folosit 6 pulpe inferioare)2 linguri faina alba
50 ml vin alb sec
6 fire tarhon
2 linguri smantana (grasa)
2 linguri ulei
2 1/2 cani apa
sare, piper negru
Preparare
- Intr-o oala in care incape carnea pe un singur strat, incingeti uleiul. Adaugati carnea si prajiti-o pe ambele parti pana se rumeneste un pic. Scoateti carnea din oala.
- Adaugati vinul in oala si cu o lingura frecati pe fundul oalei sa se desprinda bucatile de pui caramelizate. Lasati vinul sa se evapore aproape de tot (cca 2 minute).
- Adaugati faina si amestecati rapid, sa absoarba tot lichidul din oala.
- Incepeti sa adaugati apa, in fir subtire, amestecand cu un tel in acest timp. Dupa prima cana veti obtine un sos consistent. Continuati sa adaugati pana terminati apa. Veti obtine un sos lichid.
- Asezati carnea in oala, presarati sare si piper dupa gust si 2 fire tarhon. Sosul trebuie sa acopere aproape de tot carnea (vezi poza 4). Aduceti la fierbere, puneti capacul si fierbeti la foc mediu pentru 15 minute. Luati apoi capacul si mai fierbeti inca 20 minute. Dupa acest timp, sosul trebuie sa fi scazut si sa fi devenit cremos.
- Scoateti tarhonul din oala. Dati focul la mic.
- Adaugati peste smantana cateva linguri din sosul fierbinte. Turnati smantana in oala impreuna cu restul de tarhon tocat. Amestecati.
- Lasati sa mai fiarba 5 minute. Dregeti de sare.