Profit margin. Ce este si cum se aplica la blogul tau
Chiar dacă ai doar un singur produs, chiar dacă faci doar afilieri, trebuie să calculezi acest procent: profit margin-ul.
N-aș vrea să-ți dau o definiție formală pe care oricum o vei uita până termini de citit articolul. Vreau, în schimb, să îți dau un exemplu concret, pe c are mizez că o să=l memorezi mult mai ușor.
Să spunem că ai tipărit o carte. O vinzi prin blogul tău, Și faci un profit. Ai cheltuieli cu tipăritul, plicuri și contabilitate.
Cheltuielile lunare sunt în medie de 3 000 de lei.
Vânzările din carte sunt de 5 000 de lei pe lună.
Venitul (taxabil) este de 2 000 de lei pe lună și se află scăzând cele 2 numere de mai sus. deci tu rămâi cu 2 000 pe lună.
Profit margin-ul sau marginea de profit este procentul pe care venitul în are din câți bani faci în total.
X = (2 000 * 100) / 5 000 = 40%
Profit margin-ul este 40% pentru că 2 000 reprezintă 40% din 5 000.
40% e un procent destul de bun să știi.
Prima interpretare
Întrebarea este, la ce ne ajută acest mic calcul?
În primul rând, îți poți da seama dacă ți-ai permite să îți mărești cheltuielile. Poate cu un al doilea produs, poate investind în mai multă publicitate. Poate vrei să angajezi pe cineva full time.
În cazul de mai sus, dacă ai 40% profit margin, ai putea, spre exemplu, să investești 1 000 de lei în plus pe lună în ce vrei tu. Astfel vei ajunge la un profit margin de 20% DAR te vei extinde. Deci ep termen lung ai de câștigat.
Deci un profit margin mare înseamnă că te zgârcești la cheltuieli iar un profit margin mic înseamnă că, pe undeva, blogul tău ”sângerează bani”.
A doua interpretare
A doua situație în care îți folosește acest procent este să compari între ele profitabilitatea produselor. Dacă un produs are profit margin de 20% iar celălalt de 40%, poate ar trebui să renunți la primul produs și să îți concentrezi toate forțele pe cel de-al doilea.
Chiar dacă primul produs se vinde în mai multe exemplare, profitul per exemplar este mai mic. Iar timpul și efortul din partea ta și a echipei tale trebuie dozat cu mare grijă.
Morala
Trebuie să știi în orice moment cât de bine îți merge și cât de bine ți-ar putea merge. UN blog trebuie tratat ca pe o afacere și, chiar dacă nu folosești zeci de formule complicate, trebuie să el ai pe cele de bază, apoi să le interpretezi și să iei acțiune.
Dacă te gândești bine, această formulă este floare la ureche pe lângă integralele pe care eram forțați să le facem în liceu.
Ți-am mai spus cât e de ușor să faci bani din bloguri?
le puteti gasi pe website
http://www.banidinbloguri.com