ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

peste alb cu spanac portocale si masline verzi


Aici as sugera sa folositi peste alb de apa dulce salau, stiuca sau biban englezesc asta doar daca mergeti la pescuit si prindeti suficienti de mari




 ingrediente

4 fileuri frumoase de pește,
1 legătură de spanac,
1 portocală,
câteva măsline verzi (cu sâmburii dați jos și tăiate felii),
1 ceapă mică (sau 2-3 cepe verzi),
2 linguri de miere,
1 lingură de zeamă de lămâie (sau oțet),
sare și piper.






mod de preparare




Curățați mai întâi portocala, cu un cuțit, în așa fel încât să scăpați și de coaja galbenă, și de cea albă. Cam cum ați curăța un măr cu coaja foarte groasă, să zicem (nu mi-a venit în minte altă comparație). Iar operația e bine să o faceți deasupra unui castronel, ca să nu pierdeți nimic din zeama care se scurge. Când ați terminat, tăiați-o felii rotunde și destul de subțiri.
Spălați bine spanacul, eliminați tijele și lăsați-l la scurs. Curățați și ceapa, apoi tocați-o cât de mărunt puteți.
Încălziți într-o tigaie 1 lingură de ulei și prăjiți peștele (sărat și piperat) pe ambele părți (maximum 5 minute pe fiecare parte ar trebui să dureze, dar depinde, firește, de grosimea bucăților)
Puneți într-o salatieră zeama de lămâie, mierea, lingura de ulei rămasă și sucul scurs din portocală. Sărați, piperați și bateți bine cu telul, să se omogenizeze.
Adăugați spanacul, portocala, măslinele și ceapa, amestecați, împărțiți în 4 farfurii, puneți deasupra câte o bucată de pește și serviți.
Variante nu vă spun, că e clar că-s nenumărate. Cât despre vin, un Aligoté suav, precum cel de la Gramma – Casa Olteanu, zic eu că s-ar potrivi optim. Dar, la câte versiuni posibile are mâncarea asta, probabil că e suficient să zic doar că alb și sec trebuie să fie.

 Afişează profilul


va doresc pofta buna