Ingrediente mancare
- 1 bucata de muschi de porc (cca 1,5kg)
- 300 g sunca de Praga
- slanina 150 g
- 400 g ciuperci
- 6 catei de usturoi
- 4-5 fire de ceapa verde
- busuioc uscat sau proaspat 30 de frunze
- 4 foi de dafin
- cimbru uscat sau proaspat 2 crengute
- 1 legatura de patrunjel
- 2 pahare de vin alb sec
- apa
- sare, piper, boia dulce, boia iute, oregano, busuioc, cimbru dupa gust
Mod de preparare reteta
Se toaca marunt patrunjelul, ceapa verde, usturoiul, se adauga cimbru, busuioc, oregano si se amesteca toata compozitia.Muschiul de porc se spala, se lasa sa se scurga pe un servet absorbant, dupa care se fac incizii de-a lungul muschiului dar fara sa il despicati de tot, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce, boia iute, cimbru, busuioc, oregano, se introduc sunca de Praga si ierburile tocate, dar si cate o bucatica de slanina.
Pentru a nu risca sa se desfaca, se strange carnea bine cu o sfoara.
Se unge tava cu ulei de masline, se asaza muschiul uns cu putin ulei, deasupra se adauga si foile de dafin, felii subtiri de slanina, se mai presara condimente, dupa care se stropeste cu vin ( un pahar ) si se adauga si un pahar cu apa.
Se da la cuptor, acesta fiind incins in prealabil, la 140-160 de grade, se stropeste muschiul din cand in cand cu sosul din tava, iar daca mai este nevoie se mai adauga vin si apa.
In acest timp, se curata ciupercile, se spala, iar dupa ce muschiul a stat cca 2 ore la cuptor se adauga in tava ciupercile intregi condimentate, si se da in continuare la cuptor pentru cca 25-30 de minute.
Pofta buna!