ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Munca la domiciliu – ce presupune ea

Munca la domiciliu – ce presupune ea

acasa
Există un trend care ține de ani de zile, și care, dacă aș avea o lampă fermecată, l-aș bate la cap pe duhul din ea să îl oprească: cum că munca la domiciliu este super tare.
Lucrurile nu stau chiar așa, după cum o să vezi în continuare. Pentru că și blogging-ul este tot o muncă la domiciliu, îmi permit să îți ofer părerea mea despre ce este și ce nu este acest mit.
În primul rând, majoritatea oamenilor pornesc cu stângul încă din secunda în care se gândesc pentru prima dată la lucrul de acasă. De ce? Pentru că nici nu știu ce anume vor face. Ei vor doar să lucreze de acasă.
Oare te mai poți duce azi la un interviu de job obișnuit, neștiind ce anume vei lucra? te va angaja cineva dacă vede că n-ai niciun fel de experiență în domeniul respectiv. Sau poate ai intrat în birou fără măcar să știi cu ce se ocupă firma respectivă!
Trebuie să știi exact ce fel de muncă la domiciliu vei face. Trebuie să te pregătești puțin. Există o curbă de învățare în orice. Dacă ești începător, curba este cu-atât mai mare.
În al doilea rând, gândește-te ce înseamnă să lucrezi de acasă. Nu ai un program fix. Nu ai pontaje, timesheet-uri și alte unele ajutătoare în afara celora pe care ți le faci tu.
În plus, apar tot felul de distracții. Te sună cineva și ești obligat să îi răspunzi. Bate vecinul de lângă tine la ușă insistent, ca mai apoi să îi auzi vocea:
Hai, deschide, că știu că ești acolo!
Poate copilul plânge. Poate adolescentul se întoarce de la școală și vrea de mâncare. Sau poate părinții sau bunicii vin din 5 în 5 minute să te întrebe ceva.
Pentru a munci la domiciliu trebuie disciplină. Iar asta se obține prin a-ți forma obiceiuri. Am vorbit în cartea mea, Fii Productiv!, despre asta (pe larg).
Obiceiurile sunt singurul lucru care îți garantează că te vei ține de un lucru pe termen lung. Întâi te ții de el conștient timp de 30-40 de zile, apoi o vei face din instinct. Exact ca trezitul de dimineață.
Tipuri de muncă la domiciliu
Buun. Acum intrăm în brânză cu cuțitul fierbinte. Să vedem exact ce tipuri de munci se pot face acasă.
1. Blogging-ul
Începem cu blogging-ul pentru că la asta mă pricep și îți pot garanta că merge. ai nevoie de o nișă (trebuie să știi să faci research care nu e deloc complicat), de un pachet de hosting (20-30 de lei pe lună), un domeniu (10 dolari pe an), și te poți apuca de treabă.
Există și bloguri profesioniste, cu o întreagă echipă de oameni în spate. Deci dacă vrei să treci de la amatori la ceva mai bun, calea îți este deschisă.
Nu vreau să vorbesc nici prea mult despre blogging aici pentru că întreg site-ul BaniDinBloguri.com vorbește despre asta. Am scris și un ghid de la A la Z despre cum să ai un blog de succes
4. Freelancing-ul
Freelancing înseamnă să lucrezi de acasă ceea ce ai face la serviciu. Se pretează în special la programatori, web designeri, experți în social media, SEO și-așa mai departe.
5. Contabilitatea
Da, și contabilitatea se face de acasă, dacă vrei. Nu te oprește nimeni să îți cumperi birou. Pentru asta ai nevoie însă de facultate economică, să fii membru CECCAR (Corpul experților contabili), și, evident, de clienți.
Anunțurile pe Internet ți-i pot aduce pe aceștia din urmă, însă un site personal în care să te prezinți pe tine și cunoștințele ți-ar putea aduce mai mulți clienți.
6. Licitații online
Licitațiile online pe site-uri gen Okazii.ro sunt o modalitate bună de a-ți vinde propriile produse. Limitările sunt două: unu – ai nevoie de produse și doi – nu te poți promova extrem de bine.
Soluția pe care o văd eu vizavi de promovare este, ai ghicit, să îți faci propriul tău blog și să vinzi în paralel și acolo.
7. Datul de click-uri pe reclame
Datul de click-uri nu este ceva moral, însă merge, dacă te străduiești. Presupune să îți faci tot felul de conturi, apoi să dai click-uri pe bannerele publicitare pe care ți se spune. Câștigul este extrem de limitat și trebuie să fii atent pentru ce firmă lucrezi. Unele s-ar putea să nu te plătească.
8. Completarea de sondaje
La fel cu datul de click-uri, completarea de sondaje presupune să faci cât mai multe. EI au nevoie de cantitate pentru a face ca sondajele să fie relevante din punct de vedere statistic.
Din nou, o chestie imorală pe care nu ți-o recomand, pentru că trebuie să îți faci mai multe conturi. Te-ai prins deja că tu nu ești publicul țintă pentru acele sondaje și cine le comandă… ia o mică țeapă pentru că rezultatele nu îi vor fi de folos.
Țepe cu munca la domiciliu
Desigur că mulți escroci profit[ de Internet și de naivitatea și lipsa de experiență a altora. Îți spun în continuare ce am descoperit (folosindu-mă, ironic, tot de Internet pentru a le afla).
Am pus separat muncile din care banii care se fac de acasă pe Internet sunt extrem de puțini, inexistenți sau te pot pune pe pierdere, pentru ca nu cumva să cazi în capcană. Te rog să fii foarte atent la ofertele de acest gen.
Evenimentul zilei varianta online raportează despre țepele cu felicitări.
Tot evz.ro vorbește și despre înșiratul de mărgele. Nimic rău în asta însă, dacă totul se face prin niște plicuri trimise de niște firme dubioase, poți fi sigur că ceva e în neregulă.
Cam asta a fost cu munca la domiciliu. Sper că ai înțeles că metodele ușoare nu sunt și cele mai proaste.
Dar asta nu înseamnă că a face bani din bloguri, spre exemplu, e greu. Durează doar mai mult de câteva luni până încep să vină niște bani. În schimb, e destul de ușor. Iar dacă ai și cunoștințe medii de operare pe calculator, totul devine mult mai simplu.

















le puteti gasi pe website

 http://www.banidinbloguri.com