Ingrediente
1 file de strut � aprx. 500 gr
5 ciuperci taiate julien
3 linguri de ulei de masline
250 gr de branza gorgonzola (farimata)
50 g de unt
Piper negru, sare
Condimente de friptura
250 gr de smantana crema
Patrunjel tocat
Sucul de la 1/2 lamaie
5 ciuperci taiate julien
3 linguri de ulei de masline
250 gr de branza gorgonzola (farimata)
50 g de unt
Piper negru, sare
Condimente de friptura
250 gr de smantana crema
Patrunjel tocat
Sucul de la 1/2 lamaie
mod de preparare
Incalziti cuptorul la 200o C. Puneti fileul de strut intr-un vas de cuptor cu 2 linguri de ulei de masline, apoi turnati sucul de lamaie peste file si adaugati o lingurita de condiment pentru friptura. Acoperiti vasul cu folie, inclusiv marginile acestuia apoi introduceti la cuptor pentru aprx. 20-25 min.
In timpul ultimelor minute de coacere puneti la prajit pe foc mediu ciupercile, intr-o lingura de ulei de masline. Adaugati piper negru si sare dupa gust si prajiti pana se fragezesc.
Scoateti carnea din cuptor si lasati-o cateva minute.
Intr-un recipient topiti untul si adaugati apoi branza gorgonzola si crema de smantana, amestecand usor pana se incorporeaza.
Feliati carnea si aranjati-o pe o farfurie, cipercile gatite se servesc alaturi de carne peste care se toarna sosul de gorgonzola si se adauga patrunjelul tocat.
In timpul ultimelor minute de coacere puneti la prajit pe foc mediu ciupercile, intr-o lingura de ulei de masline. Adaugati piper negru si sare dupa gust si prajiti pana se fragezesc.
Scoateti carnea din cuptor si lasati-o cateva minute.
Intr-un recipient topiti untul si adaugati apoi branza gorgonzola si crema de smantana, amestecand usor pana se incorporeaza.
Feliati carnea si aranjati-o pe o farfurie, cipercile gatite se servesc alaturi de carne peste care se toarna sosul de gorgonzola si se adauga patrunjelul tocat.
Mentiuni:
Se poate servi cu cartofi copti sau cu legume de sezon.Timp Preparare: 40 '
Complexitate: redusa
va doresc pofta buna