Timp de preparare
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente
1 file de strut ( 500 gr.),
5 ciuperci taiate jullien,
3 linguri de ulei de masline,
250 gr. de branza (gorgonzola)
50 g de unt,
piper negru,
sare,
condimente pentru friptura,
250 gr. de smantana,
patrunjel verde tocat,
sucul de la 1/2 lamaie
1.Se incalzeste cuptorul la 200° C.
2.Se pune fileul de strut intr-un vas de Jena cu 2 linguri de ulei de masline, sucul de lamaie si o lingurita de condiment pentru friptura.Se acopera vasul cu folie, inclusiv marginile acestuia apoi se introduce la cuptor pentru aprx. 20-25 min.
3.Se pun la prajit ,pe foc mediu, ciupercile, intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga piper negru si sare dupa gust si se prajesc pana se fragezesc.
4.Se scoate carnea din cuptor si se lasa cateva minute.
4.Intr-un vas se topeste untul ,se adauga apoi branza gorgonzola si smantana, amestecand usor pana se incorporeaza.
5.Se feliaza carnea si se aranjeaza pe o farfurie, alaturi se pun ciupercile ,peste care se toarna sosul de gorgonzola si se presara patrunjelul tocat.Preparatul se serveste insotit de un vin alb sec.
2.Se pune fileul de strut intr-un vas de Jena cu 2 linguri de ulei de masline, sucul de lamaie si o lingurita de condiment pentru friptura.Se acopera vasul cu folie, inclusiv marginile acestuia apoi se introduce la cuptor pentru aprx. 20-25 min.
3.Se pun la prajit ,pe foc mediu, ciupercile, intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga piper negru si sare dupa gust si se prajesc pana se fragezesc.
4.Se scoate carnea din cuptor si se lasa cateva minute.
4.Intr-un vas se topeste untul ,se adauga apoi branza gorgonzola si smantana, amestecand usor pana se incorporeaza.
5.Se feliaza carnea si se aranjeaza pe o farfurie, alaturi se pun ciupercile ,peste care se toarna sosul de gorgonzola si se presara patrunjelul tocat.Preparatul se serveste insotit de un vin alb sec.
va doresc pofta buna