ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

De ce TREBUIE să îţi porneşti un newsletter

De ce TREBUIE să îţi porneşti un newsletter

 

 

 

cutie postala
Pun pariu că şi tu eşti abonat la vreo 2-3. Newsletterele sunt cea mai bună modalitate de a păstra legătura cu vizitatorii tăi şi de a-ţi forma o reputaţie.
Am aflat cât de important este să ai un newsetter chiar din gura unui abonat şi… din acel moment, am făcut tot posibilul să menţin relaţia cu lista.
M-am întâlnit cu acel abonat în oraş pentru a-i oferi premiul pentru cpncuraul organizat de mine pe care ţl câştigase. Mi-a spus aşa:
Eu mai sunt abonat şi la alte site-uri de profil dar al tău îmi place cel mai mult… pentru că primesc tot timpul mailuri de la tine.
Un alt abonat, cu care m-am întâlnit în oraş să-i dau nu una ci două dintre cărţile mele, mi-a zis:
M-ai tot stresat cu emailuri aşa că, trecând prin Cluj, n-am avut încontro decât să iau cărţile.
Începerea unui newsletter nu înseamnă că trebuie să trimiţi e-mailuri în continuu.
Secretul newsletter-elor sunt aşa numitele „secvenţe de follow-up”. În momentul când cineva se abonează, primeşte un email de vubn venit.
Peste 2 zile mai primeşte încă unul. Peste încă 2 zile primeşte un al treilea. Şi aşa mai departe.
Asta înseamnă că, indiferent că se abonează azi sau peste un an, el va primi aceleaşi e-mailuri în aceeaşi ordine şi la acelaşi interval de timp diferenţă.
Acesta este unul din secretele unui venit pasiv. Faci munca o dată iar ea îţi aduce beneficii timp de ani de zile.
Desigur, pe lângă aceste e-mailuri trimise automat, poți trimite e-mailuri separat de câte ori ai tu chef. Aceste e-mailuri se numesc broadcasts. Dacă ai o promoție, spre exemplu, nu vrei sa o promovezi printr-un mail de follow-up pentru că acea promoție va expira la un moment dat.
Am vorbit într-un articol precedent (în mare) despre ce ar trebui sa scrii în primul mail de la newsletter.
Articolul de mai sus e un început bun însă, pentru un newsletter trebuie să ai un plan de bătaie. Într-un newsletter nu scrii doar de dragul de a scrie. Nu trimiți e-mailuri doar a să bombardezi cititorul cu oferte sau cu informație. Trebuie să scrii în așa fel încât să formezi identitatea vizitatorului ca un om care e gata de acțiune, care vrea să folosească informația ta pentru beneficii maxime și – foarte important – gata să ofere bani pentru produsele tale.
Când ar trebui să îți pornești un newsletter?
Îți recomand să te concentrezi întâi pe trafic. În momentul în care ai trafic, ai un sentiment de siguranță cum că blogul tău este apreciat și merge. Abia apoi, la 100 de vizitatori unici pe zi, te poți gândi la o metodă de a capta adresa vizitatorilor tăi pentru a le oferi informație pe e-mail.
Succes!














le puteti gasi pe website

 http://www.banidinbloguri.com