ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Pui vânătoresc

 

 Pui vânătoresc 

 

 

Rețeta de față o am dintr-o revistă! Mi s-a părut delicioasă încă de atunci, și o prepar destul de des și este o sărbătoare la masă de fiecare dată!
Avem deci nevoie de:



  • Un pui sau doar copanele de pui (5-6 copanele, sau 3-4 pulpe) în funcție de mărimea familiei
  • 200 ml ulei
  • 4 -5 căței de usturoi
  • 2 linguri oțet sau zeamă de lămâie
  • 200 ml smântână
  • 2 linguri făină albă
  • 1 legătură pătrunjel verde (sau uscat)
  • Sare și piper supă gust


Cureți puiul și îl porționezi (sau pregătești copanelele). Îl prăjești apoi în uleiul încins. După ce s-a rumenit sărezi carnea, o piperezi și o acoperi cu apă sau cu zeamă de supă (poți pune o jumătate cub knorr). Clocotești supa un sfert de oră. Amesteci smântâna cu făina și cu cățeii de usturoi dați pe răzătoarea mică sau tocați mărunt. Dai puiul deoparte, iei puțin din apa clocotită și torni peste compoziția cu făină, amesteci, apoi torni totul în oală. Dai la foc mic și lași să mai dea câteva clocote. După ce ai strins focul, torni zeama de lămâie sau oțetul. Pui și pătrunjelul tocat. Se servește cu mămăliguță sau pâine proaspătă. Această mâncare se poate prepara chiar și cu pui rămas de la o friptură făcută la cuptor (eu așa mai fac) și este foarte rapid de preparat, și delicios! Mult spor