Negresa cu merisoare
Un inceput de saptamana minunat sa aveti! Pentru mine, saptamana a inceput cu bine pentru ca weekendul a fost unul foarte fain si mi-a incarcat bateriile Cea mai faina parte a weekend-ului a fost intalnirea de sambata de la Casa Tiff, unde am vorbit despre blog, despre Teo’s Kitchen in general, despre viata de freelancer si de mamica, despre bucatarie si despre oameni. Am cunoscut dintre cititorii blogului, am povestit de toate, am avut emotii mari, pe care le-am depasit impreuna. Vreau sa el multumesc inca o data celor de la Incubator 107 Cluj pentru ca m-au invitat si le multumesc din suflet celor care au venit si dintre ei, nu pot sa nu va spun despre Malina, care e o dulceata de fetita si gospodina, care s-a incumetat sa isi faca de una singura tortul de ziua ei si nu orice tort, ci unul imbracat in fondant din marshmallows, pe care l-a facut tot ea singurica. Cum sa nu iti fie drag de asa copii? Sper sa mai fie intalniri de genul asta, pentru ca ma bucura foarte tare sa cunosc oamenii care imi citecs blogul si apropos de asta, daca ma vedeti prin oras, prin magazine, pe oriunde, nu va sfiiti sa ma trageti de maneca si sa ne si cunoastem personal
Acuma sa trecem la reteta noastra de azi, o negresa mai dietetica, cu zahar brun si faina integrala, e drept ca nu e la fel de suculenta ca o negresa cu unt, zahar tos, muuulta ciocolata etc, dar satisface cu brio nevoia de dulce, e mai saracuta in calorii si parca nu te face sa te simti atat de vinovat ca ai mancat o bucatica
Ingrediente pentru 12 bucati:
- 3 oua mari
- 200g zahar brun
- 150g faina integrala
- 50g cacao
- o lingurita praf de copt
- o priza de sare
- 100ml ulei de floarea soarelui
- 1/2 lingurita esenta de rom
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 100g merisoare uscate
- 70g ciocolata amaruie sau ciocolata dietetica taiata grosier
Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt o tava patrata de 20x20cm sau o tava dreptunghiulara mica. Amestecam apoi ouale, zaharul, uleiul, romul si vanilia pana avem o crema. Adaugam apoi faina cernuta impreuna cu cacaua, sarea si praful de copt. Amestecam cat sa avem o compozitie omogena, pe care o punem in tava si o uniformizam cu o spatula. Presaram merisoarele si ciocolata si dam la cuptor 15-20 min.
Negresa e foarte buna servita cu un glob de inghetata, dar eu nu am avut la indemana, asa ca am pudrat-o cu zahar vanilat si am servit-o cu o lingurita de dulceata de visine. E la fel de buna insa si fara niciun fel de sos sau dulceata, care adauga si ele calorii in plus. Sa va fie de bine
P.S. La insistentele lui Luca, am decorat negresele cu floricelele pe care mi le-a cules el insusi ♥ nici nu m-am gandit vreodata ca v-a venit momentul sa primesc de la puiul meu flori, culese de pe camp, cu coditele cam scurte si usor ofilite ca le-a mai si scapat pe jos, dar mi-au mers pana la suflet. Are mama baiat mare