Gogosi pufoase
Intamplator am descoperit aceasta reteta in caietul de bucate al mamei. Este o reteta pastrata de foarte multi ani in familia noastra, iar gustul ei deosebit cu siguranta ca o va face cunoscuta si generatiilor viitoare.
Ingrediente
- Faina – 500 g
- Drojdie proaspata – 1 cub
- Coaja de lamaie – de la 1 lamaie
- Unt - 50 g
- Lapte – 250 ml
- Sare – un varf de lingura
- Zahar vanilat – 1 plic
- Ou – 1 buc
- Pentru glazura :
- Ciocolata – 200 g
- Smantana dulce – 100 ml
Mod de preparare Gogosi pufoase:
Punem intr-un vas laptele caldut impreuna cu drojdia si zaharul vanilat, si amestecam pana cand se dizolva. Intr-un castron punem faina, oul, praful de sare si amestecam pana cand se omogenizeaza. Adaugam acest continut in vasul in care avem laptele si framantam.
La sfarsit adaugam esenta de lamaie, coaja de lamaie rasa si untul si amestecam din nou. Lasam aproximativ 25 de minute aluatul la crescut, nu este obligatoriu la cald, dupa care intindem cu facaletul foi de 2 cm. Cu ajutorul unui pahar intors facem formele de gogosi si le punem la prajit.
Cand terminam toata compozitia de prajit, facem glazura de ciocolata. Pentru aceasta, punem smantana la incalzit (dar nu sa fiarba), si adaugam ciocolata. Dupa ce s-a topit toata cantitatea de ciocolata, turnam peste gogosi aceasta glazura pentru a le oferi un gust deosebit.
Pofta buna!