ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi

Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi

 

 


Ingrediente - Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi

1 piept de pui
80 ml ulei
2 fire praz
1 telina mijlocie
50 g unt
1 lingurita salvie maruntita
4 cartofi
1 capatana de usturoi
2 rosii mari sau 4-5 rosii cherry
1 lamaie
1 legatura patrunjel
sare
piper.
Mod de preparare - Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi
Cureti si speli cartofii si ii tai in felii groase.
Ii pui intr-o forma termorezistenta, cu 50 ml ulei si 150 ml apa.
Introduci forma in cuptorul cald si coci cartofii la foc mijlociu, pana cand sunt bine patrunsi, iar sosul a scazut.
Pentru rulouri, cureti pieptul de pui de piele si oase si il tai astfel incat sa-l subtiezi si sa obtii doua felii mari, pe care le bati usor, cu ciocanul pentru snitele.
Pregatesti umplutura astfel: cureti si speli prazul si telina.
Tai in rondele subtiri partea alba a prazului, iar telina o razi mare.
Le inabusi cu uleiul ramas si putina apa, pana cand telina se inmoaie.
Le scurgi si le lasi sa se raceasca.
Presari carnea cu sare si piper.
Repartizezi umplutura in marginea feliilor de carne, rulezi si legi rulourile cu ata, ca sa nu se desfaca.
Le asezi intr-un vas de yena, impreuna cu usturoiul curatat si taiat in felii, jumatati de rosii, felioare de unt si felii de lamaie.
Presari legumele si rulourile cu salvie, torni 1 cana cu apa si dai vasul la cuptor, pentru 30 de minute.
Servesti rulourile si rosiile pe pat de cartofi copti, presarate cu patrunjel verde.