Peste prajit cu mamaliguta
Pentru mamaliga iti trebuie:
Pentru peste iti trebuie:
- 8 pesti (caras, crap, pastrav) potrivit de mari
- sare
- 1 ceasca malai
- 400 ml ulei pentru prajit
- 2 capatani usturoi
- Cureti pestele, il speli si il usuci folosind un servet, il sarezi si il lasi la rece pentru 1/2 ora.
- Il treci prin malai grisat si apoi il prajesti in ulei incins, la foc mediu, intorcandu-l pe ambele parti.
- II scoti pe servetele abnorbante.
- Intre timp, pregatesti in tuci o mamaliguta potrivit de moale, pe care o rastorni din ceaun pe un platou, dupa ce a fiert cel putin 20 de minute.
- Infigi in margine pestii crocanti, cu codita in sus, iar in mijloc faci o gropita in care pui mujdeiul preparat din usturoiul zdrobit, frecat cu ulei si sare si diluat cu apa minerala sau cu apa calduta.
- Pofta buna!