Miel haiducesc
Ingrediente necesare pentru a prepara
Miel haiducesc
15 20 kg Miel (viu)
Busuioc
Chimen
Ceapa verde
Usturoi
marar
Sare, piper
Mod de preparare
Miel haiducesc
Reteta Miel haiducesc : se taie mielului si se scot maruntaiele, dupa care se introduc in cavitatea toracica: ficatul, inima, rinichii, busuioc, marar, chimen. Dupa care se coase abdomenul (cu blana cu tot). Se sapa o groapa in plan cat mai orizontal, se aseaza pe partea inferioara a gropii cat mai multe pietre plate peste care se aprinde un foc de lemne de fag. Se sustine cu 2 - 3 randuri de lemne, pana cand peretii gropii capata o culoare rosiatica, ceea ce inseamna ca temperatura este optima pentru a fi introdus mielul (cu tot cu blana). Blana inainte trebuie sa fie unsa cu pamantul scos din groapa (de culoare galbena de preferinta), care este amestecat cu apa, pana se obtine o pasta omogena. Dupa ce am introdus mielul se acopera gaura cu o tabla. Se lasa acolo 4 ore si dupa se bate cu un lemn pana cade partea uscata a mielului. Apoi se feliaza si se serveste cu vin rosu.
Pofta buna