Coltunasi cu carne
Pentru aluat iti trebuie:
- 750 g faina integrala
- 2 oua
- 250 ml apa rece
- 1 praf de sare
- 500 g carne de pui
- 1 ou
- 2 cepe
- sare
- 1 l supa de pasare
- piper.
- Din faina, oua, un praf de sare si apa rece framanti un aluat elastic timp de 15 minute, apoi il lasi sa se odihneasca.
- Amesteci carnea tocata cu ceapa taiata marunt, oul si potrivesti gustul de sare si piper.
- Intinzi o foaie subtire din aluat si tai cu paharul rondele de 7 cm diametru.
- Pui pe fiecare rondea cate o lingurita de carne, apoi impaturesti.
- Lipesti bine marginile, ca sa nu se desfaca la fiert.
- Pui supa la fiert si cand da in clocot adaugi coltunasii si ii lasi pana se ridica la suprafata, aproximativ 15 minute.
- Ii scoti pe o farfurie, ii stropesti cu unt si ii presari cu verdeata.
- Pofta buna!