ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Sarmale batranesti

 

Sarmale batranesti

 

 

 Ingrediente

  • 1 kg carne de porc fara os
  • 1 ceasca de pasat sau orez
  • sare
  • 3 cepe
  • 3 linguri untura de porc
  • 1 varza murata
  • 300 g slanina
  • 100 g sorici
  • piper macinat
  • 2 linguri de bulion

Mod de Preparare

Alegi si cureti pasatul, il lasi in apa calda sa se inmoaie. Toci doua cepe si le calesti in trei linguri de untura proaspata de porc. Cand ceapa devine sticloasa, pui pasatul peste ea si lasi sa scada. Scoti in vas adanc si amesteci peste carnea de porc, proaspata sau afumata, taiata cuburi mici cu lama unui cutit ascutit. Peste amestec pui o lingura de bulion. sare si piper macinat. Varza o pui in apa rece si o lasi o ora, apoi o desfaci in foi si faci sarmale din amestecul bine framantat cu mana. Toci 300 g de slanina de porc si ungi cu ea peretii unei oale de pamant sau de tuci. La fundul oalei pui soriciul taiat fasii subtiri, pui deasupra varza acra tocata si pui sarmalele. Printre randurile de sarmale pui bucati de slanina si sorici cat iti place. Peste sarmale pui varza tocata, acoperi cu apa calda si fierbi la foc mic doua ceasuri. Scazi pe vatra focului sau in cuptor, cu o lingura de bulion de rosii pus peste sarmale odata cu apa calda.
Servesti cu mamaliga calda si smantana deasupra.