placinta alsaciana cu kaizer afumat
Ingrediente
- 200 g brânză de vaci
- sare
- 1-2 ouă
- 4 linguri ulei
- 165 g făină
- făină pentru suprafaţa de lucru
- 3 linguriţe praf de copt
- unt pentru uns forma
- 100 g kaizer afumat
- 2 cepe
- 100 ml smântână
- 5 g amidon alimentar
- piper
Reteta de placinta alsaciana cu kaizer afumat
1 Se încinge cuptorul la 200°C. Se amestecă 80 g brânză cu sare,
1 ou şi 2 linguri ulei. 160 g făină se amestecă cu praful de copt, se adaugă şi se frământă un aluat. în funcţie de consistenţa brânzei de vaci, se mai poate adăuga făină.
2 Se unge o formă rotundă cu 26-28 cm diametru. Se presară făină pe suprafaţa de lucru, se întinde aluatul şi se aşază în tavă. Se ridică puţin marginile.
3 Se taie kaizerul bucăţele. Se curăţă ceapa şi se taie mărunt.
4 Se amestecă brânza rămasă cu smântână, 5 g făină, amidon şi uleiul rămas şi se condimentează cu sare şi piper. Se toarnă compoziţia de brânză peste aluat, iar deasupra se presară cubuleţele de kaizer şi ceapă. Se dă pentru circa 25 de minute la cuptor. Când e gata, se desprinde din formă şi se serveşte.
1 ou şi 2 linguri ulei. 160 g făină se amestecă cu praful de copt, se adaugă şi se frământă un aluat. în funcţie de consistenţa brânzei de vaci, se mai poate adăuga făină.
2 Se unge o formă rotundă cu 26-28 cm diametru. Se presară făină pe suprafaţa de lucru, se întinde aluatul şi se aşază în tavă. Se ridică puţin marginile.
3 Se taie kaizerul bucăţele. Se curăţă ceapa şi se taie mărunt.
4 Se amestecă brânza rămasă cu smântână, 5 g făină, amidon şi uleiul rămas şi se condimentează cu sare şi piper. Se toarnă compoziţia de brânză peste aluat, iar deasupra se presară cubuleţele de kaizer şi ceapă. Se dă pentru circa 25 de minute la cuptor. Când e gata, se desprinde din formă şi se serveşte.