ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Colţunaşi




Colţunaşi








Coca:
  • 400 g făină,
  • 1 ou.
Umplutura:
  • 300 g brânză de vaci,
  • 2 galbenuşuri,
  • 100 g unt pentru uns colţunaşii,
  •  zahăr,
  • sare,
  • smântână.
Preparare: Se cerne făina pe o planşetă, se adaugă oul şi puţină apă şi se amestecă cu vârful unui cuţit până se încorporează toată făina. Dacă este nevoie se mai adaugă puţină apă. Coca obişnuită se frământă cu mâna până nuse mlai lipeşte de degete şi nici de planşetă. Dacă coca este prea moale sau lipicioasă, se mai adaugă puţină făină. Când este gata, se întinde pe planşeta presurată cu făină o foaie subţire din care se taie patrate de 5-6 cm sau se decupează cu un pahar sau cu o formă specială. În mijlocul acestora se pune umplutura care poate fi preparat din brînză, varză călită, cartofi, ciuperci, vişine etc. şi se lipesc, după care se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb 15-20 minute în apă mulţtă într-o cratiţă mare cu capac. După ce s-au pus coţunaşii la fiert în apă clocotită, se amestecă imediat cu o lincură de lemn ca să nu să se lipsească între ei. Din momentul în care colţunaşii s-au ridicat deasupra, se micşorează focul şi se mai fierb 10-12 minute. Se streacoară apoi în strecurătoare, se limpezesc cu apă caldă, se scurg bine, se opăresc cu unt fierbinte şi se servesc cu smântână proaspătă.