Clatite bucovinene
Ingrediente
Pentru umplutura:
- 500 g branza dulce (eu am folosit Fagarasi)
- 2 oua
- esenta de vanile
- 5 linguri cu zahar
- coaja de lamiae
- smantana
- unt
Pentru sosul de vanile:
- 500 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar
- 1 lingura cu faina
- esenta de vanile
Cum am procedat:
Am preparat clatitele am amestecat bine toate ingredientele, am umplut clatitele pe care le-am pus intr-o tava unsa cu unt. Deasupra am pus smantana si am dat la cuptor pentru 40 -50 min.
Intre timp am pregatit sosul de vanile. Am pus la foc mic laptele, separat am batut galbenusurile cu zaharul, am adaugat faina si am turnat compozitia peste lapte in momentul in care a inceput sa fiarba.Am mestecat continuu pana s-a ingrosat sosul dupa care l-am lasat la racit.
Cand clatitele sunt gata se toarna deasupra sosul de vanilie, se presara scortisoara si sunt gata de mancat.
Pofta buna!