Descriere Ciorba moldoveneasca de burta
Ciorba de burta si rasol de vita, dreasa cu galbenusuri de ou batute cu otet si presarata cu leustean si patrunjel verde.
Ingrediente
Mod de Preparare Ciorba moldoveneasca de burta
- burta se curata, se spala in cateva ape calde si apoi in apa rece, si se freaca cu sare sau malai;
- se pune apoi la fiert, impreuna cu rasolul de vita si sare, in 2 l de apa rece;
- dupa ce s-a spumuit, se adauga zarzavatul intreg, lasand-o sa clocoteasca la foc moale 3-4 ore;
- dupa ce s-a inmuiat, zarzavatul se scoate; la fel si burta, care se taie in fileuri subtiri;
- orezul se fierbe separat, iar galbenusurile se bat cu telul impreuna cu otetul si cu acest amestec se drege zeama;
- se adauga apoi fierturii, impreuna cu burta, zeama dreasa, sare si piper, apoi se presara patrunjelul si leusteanul tocate fin.