ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ciorba de burta moldoveneasca


Ciorba de burta moldoveneasca










Ciorba de burta se afla pe primul loc in topul preferintelor culinare ale romanilor si poate cuceri simturile celor care o incearca.

Ingrediente

1/2 kg burta curatata
300 g oase de vitel
1/2 kg zarzavat de supa
8 catei de usturoi
1 ceapa
1 lamaie
100 ml smantana
2 galbenusuri
Un bol cu ciorba de burta moldoveneasca. frunze de telina
patrunjel
leustean

Mod de preparare

  1. Spalati bine burta cu apa simpla sau cu apa cu otet pana in momentul in care constatati ca a disparut mirosul specific.
  2. Scurgeti de apa si presarati apoi o lingurita de bicarbonat cu care frecati burta pe toata suprafata si lasati apoi sa stea la rece pana a doua zi.
  3. Spalati a doua zi burta in cateva ape reci pana in momentul in care dispare orice urma de bicarbonat si puneti burta la fiert intr-o oala cu 4 l de apa.
  4. Indepartati spuma pe masura ce aceasta se formeaza pana in momentul in care nu mai ramane nimic de indepartat.
  5. Lasati sa fiarba aproximativ 2 ore dupa care incercati sa vedeti daca burta este fiarta.
  6. Taiati in bucati mari ceapa iar apoi adaugati-o, impreuna cu zarzavatul in oala, peste burta fiarta si lasati-le sa fiarba impreuna pentru ca legumele sa dea gustul ciorbei.
  7. Adaugati apa in oala de ciorba daca aceasta scade prea mult pana in momentul in care considerati ca este suficienta.
  8. Dupa ce burta a fiert foarte bine, o scoateti, o lasati sa se racoreasca putin si taiati apoi fasii subtiri pe care le adaugati inapoi in oala.
  9. In momentul in care au fiert si oasele de vitel pana la nivelul la care carnea se desprinde de pe acestea, scoateti carnea si taiati-o in bucatele sau tot in fasii si adaugati-o si pe aceasta inapoi in oala de ciorba.
  10. Scoateti legumele din oala dupa ce acestea au fiert astfel incat sa obtineti in final o ciorba foarte fina.
  11. Dupa ce ati scos legumele si ati pus carnea si fasiile de burta inapoi, potriviti de sare si preparati un amestec de smantana cu galbenus de ou.
  12. Puneti amestecul in ciorba iar la sfarsit adaugati zeama de lamaie pentru a mai taia putin din senzatia de gras pe care o ofera ciorba de burta la prima degustare.
  13. Taiati marunt frunzele de telina, de patrunjel si de leustean si aromati ciorba cu ajutorul lor.

Menţiuni


Din cantitatile mentionate mai sus vor iesi aproxomativ 8 portii de ciorba.
Timp de preparare: 4 ore si jumatate
Complexitate: medie
  Tagged with : burta , oase , ceapa , usturoi , lamaie , smantana , oua