ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Budinca de macaroane cu carne si sos

 

Budinca de macaroane cu carne si sos

 

 

 

Pentru 10 portii: 600 g carne de vaci, 100 g sue de rosii, 100 ml ulei, 500 g brmza de vaci proaspata, 200 g cascaval, 5 oua, 500 g macaroane, 200 g unt, 500 g sos besamel, sare, piper, dupa gust.
 




 
Preparare: carnea se spala, se zvinta, se taie bucati si se trece prin masina de tocat apoi se asaza intr-o tava cu ulei fi se introduce la cup-tor, adaugindu-se si condimentele. Se menţine la cuptor cca 30 minute. Se raceste si se trece din nou prin masina de tocat, apoi se adauga 2 oua batute spuma, sucul de rosii si se amesteca componentele verificind gustul. Maca-roanele se fierb in apa clocotita cu sare, se spala in apa rece, se scurg, se amesteca cu 3 oua, brinzade vaci, 1/2 din cantitatea de cas caval si 1/2 din sosul besamel. Se amesteca usor componentele si se asaza intr-o tava unsa cu unt, alternind un strat de macaroane, apoi unul cu carnea si iarasi macaroane. Se finiseaza suprafata, se adauga restu! de sos si cascaval ras. Se introduce tava la cuptor pentru grati-nare, cca 30 minute. Cind este gata, se scoate si se portioneaza, servindu-se calda.