Ardei Iuti Copti, Murati
Ingrediente:
-2 kg ardei iuti, mari si carnosi
-500 ml otet de vin, 9 grade
-sare, dupa gust
-500 ml otet de vin, 9 grade
-sare, dupa gust
Preparare:
Curatati-i de coaja arsa si aranjati-i in borcane potrivite, cu codita in sus sau cum doriti.
Separat, amestecati otetul cu sarea pana ce aceasta se dizolva si turnati peste ardeii din borcane, astfel incat sa fie complet acoperiti.
Dati la camara.
Sfat : Folositi mai multi ardei iuti de culoare rosie pentru ca se curate foarte usor de pielita, dar nu-i neglijati nici pe ceilalti pentru a realiza o paleta de culori.
Pentru curatatul pielitei procedati astfel: cu varful ascutit al unui cutit, despicati usor pielita de-a lungul ardeiului, doar cativa centimetri, de la codita spre varf.
Apoi trageti de pielita de la varful ardeiului, tinand de codita si aceasta se va desprinde in intregime, asa cum naparleste sarpele.
Pentru ca aceasta operatie sa se faca asa cum am descris-o, ardeiul nu trebuie sa se arda la copt, mai mult sa se inmoaie si doar pe alocuri sa se innegreasca si sa capete gustul caracteristic de ardei copt.