zacusca de peste!
Un singur preparat ma multumeste dimineata si pe timp de vara si pe timp de iarna: zacusca de peste. Imi place sa pun din belsug zacusca pe paine si sa o savurez in timp ce ma uit la televizor. Mie deja mi s-a facut pofta, asa ca te invit si pe tine sa prepari o zacusca de peste foarte gustoasa, dupa reteta de mai jos.
Ingrediente zacusca peste:
- 1 kg peste (peste mai gras) - 1 kg suc de rosii - 2 kg ardei - 1 kg morcovi - ½ l ulei - ardei iute - cimbru - busuioc - ienibahar - sare - piper |
Mod de preparare zacusca de peste:
Coci ardeii si ii cureti. Pe urma, ii dai prin masina de tocat. Cand ai terminat cu ardeii, dai prin masina si morcovii si apoi ardeii.Speli pestele si il cureti, apoi il pui la fiert pana da in clocot. Acum iti va fi mai usor sa cureti oasele de pe el. Dupa ce l-ai curatat de oase, il dai si pe el prin masina de tocat.
Fierbi zacusca pana se ingroasa, adunand uleiul care se formeaza la suprafata si il pui in borcane cu un polonic, in cantitati egale.
Pui zacusca in borcane, iar pentru a se conserva mai bine poti pune in fiecare borcan, la suprafata, inca 2 mm de ulei. Inchizi borcanele si le fierbi la bain marine.
Delicioasa zacusca de peste o vei savura de fiecare data cand vei avea ocazia. Vei vedea!