Prajitura cu visine
Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Imi place aceasta perioada a anului cand gasim fructe aromate si zemoase. Am profitat de asta si m-am gandit sa fac din nou prajitura delicioasa cu visine, pe care am putea-o face si cu piersici sau caise. Suna cam asa:
Aluat
5 oua, 14 linguri zahar, 10 linguri ulei, 14 linguri lapte, 16 linguri faina, 1 praf de copt.
Pentru umplutura: scoatem samburii la 500 g visine si le presaram cu zahar, le lasam putin (cat pregatim aluatul) si le stoarcem usor.
Mod de preparare:
Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt.
Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins pentru cca 20 minute, cat sa se coaca pe jumatate. Scoatem tava din cuptor, adaugam visinele stoarse de zeama si turnam si cealalta parte de compozitie peste visine. Dam din nou la cuptor pentru inca cca 30 minute. Facem proba cu scobitoarea pentru a verifica daca e coapta.Scoaatem prajitura din cuptor si o presaram cu zahar pudra cat mai este calda. Taiem prajitura cand s-a racit.
Pofta buna!
Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins pentru cca 20 minute, cat sa se coaca pe jumatate. Scoatem tava din cuptor, adaugam visinele stoarse de zeama si turnam si cealalta parte de compozitie peste visine. Dam din nou la cuptor pentru inca cca 30 minute. Facem proba cu scobitoarea pentru a verifica daca e coapta.Scoaatem prajitura din cuptor si o presaram cu zahar pudra cat mai este calda. Taiem prajitura cand s-a racit.
Pofta buna!