Prajitura cu fructe si Lamaie
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Blat: 4 oua,150 g zahar, 150 ml lapte, 8 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 350 g faina, 1 plic praf de copt, coaja rasa de la 1/2 de lămâie, căpșuni
Crema: 3 oua, jumătate de cana de zahar, 3 linguri de faina, 350 ml lapte,esența de vanilie, un pachet de unt
Glazura: căpșuni(dacă vreți puțin mai dulce se poate pune și puțin zahar), gelatina
Mod de preparare:
Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema spumoasa. Se adaugă laptele puțin câte puțin apoi uleiul tot câte puțin mixând bine. Punem treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt. La sfârșit adaugăm coaja rasa de lămâie. Turnam amestecul într-o tava mare (cea de la aragaz) și deasupra punem fructele tăiate bucatele. Eu am folosit căpșuni dar se pot pune orice fel de fructe chiar și din compot. Coacem 15 minute la foc mic(dacă puneți în tava mai mica trebuie coapta puțin mai mult dar tot la foc mic), facem proba cu scobitoarea și dacă este gata o scoatem. Lăsam sa se răcească. Se poate servi și asa pudrata cu zahar pudra sau se taie în jumătate (pe lățime) și se umple cu crema de mai jos sau mai simplu un plic de crema preparat după cum scrie pe pachet.
Crema: Zaharul se mixează cu ouăle apoi se adaugă faina, laptele călduț rezultând ca o pasta, se pune pe foc amestecând pana devine ca o smântâna groasa. Se lasă sa se răcească la temperatura camerei apoi se adaugă esența de vanilie și pachetul de unt felie cu felie.
Glazura: Căpșunii se pun în Blender și se fac pasta în care se pune gelatina preparata după cum scrie pe plic, se da la frigider sa se întărească puțin apoi se pune peste prăjitura
Crema: Zaharul se mixează cu ouăle apoi se adaugă faina, laptele călduț rezultând ca o pasta, se pune pe foc amestecând pana devine ca o smântâna groasa. Se lasă sa se răcească la temperatura camerei apoi se adaugă esența de vanilie și pachetul de unt felie cu felie.
Glazura: Căpșunii se pun în Blender și se fac pasta în care se pune gelatina preparata după cum scrie pe plic, se da la frigider sa se întărească puțin apoi se pune peste prăjitura