ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Koftas




Koftas


 






Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pt.10portii
Carne tocata de porc,foarte slaba,0,800kg(sau in varianta originala carne de miel sau oaie)
Ceapa uscata 0,200kg
Patrunjel verde 0,050kg
Ghimbir proaspat 0,100kg
Sos soia 0,050 L
Usturoi 0.100kg
Praf de curry 0,010kg
2 plicuri gelatina
Bete de frigarui mici
Coriandru verde 1 legatura
sare,piper
Ulei de palmier sau de floarea soarelui 0,250 L


Mod de preparare:
Pregatire:
Ceapa se curata,se spala,se toaca fin sau se da in blender
Ghimbirul se curata de coaja,se rada fin sau se da pe blender
Usturoiul se curata,se zdrobeste sau se da pe blender
Gelatina se dizolva in putina apa,
Patrunjelul si coriandrul se spala si se toaca fin,
Preparare:
Precatirea propriuzisa incepe cu o zi inainte sau cu minim 8 ore inainte pentru ca amestecul sa se macereze putin la fel ca pasta de mici.Iese si daca pregatiti cu o ora doua inainte.
Ceapa,usturoiul,ghimbirul,patrunjelul,curry,sosul soia si gelatina se amesteca obtinand o pasta care trebuie incorporata in carne.Compozitia se condimenteaza si se lasa la rece pana in momentul prepararii.Varianta originala consta in a face niste bile mari care se prajesc in ulei de palmier.In varianta care v-o propun,modelati compozitia pe capatul unui bat de frigaruie,sa imbrace capatul batului ca un mic baton cativa centimetri.Puneti betele vertical in ulei de palmier incins.Cand sunt gata,le scoateti pe hartie absorbanta.
Servire:
Aceasta varianta koftas,reprezinta o gustare ce poate fi consumata atat calda cat si rece,carnea fiind slaba.
Se pot consuma si ca preparat de baza,alaturi de diferite garnituri si salute.