ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Gem de morcovi

 

 

Gem de morcovi

 

 


Descriere

In magazin se gasesc diferite tipuri de gem ,dar nici unul nu se compara cu cel preparat acasa.Acest gem eu il consider un gem sanatos.Ma simt bine cand la micul dejun copiii il servesc.Este foarte bun la gust,dulceag ,de culoare n-am cuvinte ...e minunata.
Gem de morcovi

Ingrediente

Morcovi
-0.500gr.de zahar
-zeama si coaja de la o lamaie
-2 pahare cu apa
-1 plic de gelfix(dr.Oetker)


Mod de preparare

1.Curatam morcovii de coaja,ii spalam,si ii radem prin razatoarea mare.
2.Ii punem la oparit cu apa 10 minute.
3.Apoi ii strecuram,ii punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si paharele de apa.
4.Lasam sa fiarba cam 20 de minute la foc mic.Adaugam zeama si coaja de lamaie si mai lasam sa fiarba pana ramane cam de un deget zeama.Daca a scazut in tot acest timp mai completam cu putina apa clocotita.Adaugam gelfix-ul amestecat cu una, doua linguri de zahar si lasam sa mai dea cateva clocote pana se incepe sa se lege.Cand e gata ,oprim focul.
5.Turnam gemul fierbinte in borcane.Cat asteptam sa se raceasca servim o felie de paine cu gem.  Dupa ce s-au racit ,inchidem borcanele.
6.Dupa ce am terminat de sigilat,punem borcanele la pastrat.
Pofta buna!

Sfaturi suplimentare

Note pt.gemuri in general: 1.Daca gemul ramane lichid cateva zile de la preparare inseamna ca nu este bine fiert.In acest caz se golesc borcanele si se pune din nou la fiert. 2.Daca gemul este cristalizat inseamna ca are prea mult zahar. In acest caz golim borcanele intr-un vas,adaugam cate o lingura de apa pt.fiecare borcan si mai fierbem 5 minute. 3.Daca gemul fermenteaza borcanul a fost murdar sau nu are suficient zahar.In acest caz nu mai putem consuma gemul. 4.Zaharul il putem inlocui total sau partial cu miere de albine.Rezultatul final este interesant, mai ales in cazul gemului de coacaze rosii sau zmeura.