ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

File de struţ la grătar cu tartă de hribi

 

 

File de struţ la grătar cu tartă de hribi

 

 


Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratarO reteta de file de strut la gratar cu tarta de hribi din: fileuri de strut, slanina, praz, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, cascaval, ricotta, ou, unt, pesmet, usturoi si cimbru.
Ingrediente:
    http://organik.ro/account/activereferal-20e97c81dc8d0e794d048881b03c4417
  • 4 fileuri de struţ (de câte 80 g fiecare)
  • 8 felii de slănină
  • 1 fir de praz
  • 1 pahar vin alb
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper
pentru tartă:
  • 300 g hribi
  • 200 g caşcaval gras din lapte de vacă
  • 150 g ricotta
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ou
  • 30 g unt
  • 1 lingură pesmet
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 linguriţă cimbru
Mod de preparare:
Inveleşte exteriorul fileurilor de struţ cu câte 2 felii subţiri de slănină şi leagă-le cu aţă de bucătărie, pentru a le da forma rotundă. Taie prazul rondele subţiri (foto 1), căleşte-le puţin cu ulei de măsline, toarnă vinul şi lasă la fiert până când acesta se evaporă aproape complet, apoi sărează şi piperează, după gust.
Spală şi curăţă bine hribii, taie-i cubuleţe şi căleşte-i într-o tigaie cu ulei încins, împreună cu usturoiul zdrobit şi cu cimbrul. Lasă ciupercile să se răcorească, apoi amestecă-le cu ricotta şi cu oul (dacă amestecul rezultat este prea moale, adaugă puţin pesmet).
Unge cu unt 4 forme mici pentru cremă caramel şi umple-le pe jumătate cu compoziţia obţinută. Taie caşca­valul cubuleţe şi pune-le în mijlocul compoziţiei. Acoperă cu un alt sţrat din compoziţia de ciuperci şi ricotta, apoi coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.
Frige fileurile pe grătarul încins, apoi sărează-le şi pipe- rează-le, după gust. Serveşte-le cu sosul de praz şi cu tartele de hribi alături.