Salată de peşte
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Muştar
două ouă
arpagic
tarhon
pătrunjel
usturoi
sos vinegret
1 knorr grecesc
Mod de preparare:
Peştele fiert se taie în bucăţi mici. în puţină apă se fierb zarzavaturile aromate: o legătură de pătrunjel, câteva frunze de tarhon, câteva bucăţi de arpagic, 2 căţei de usturoi. După 5 minute de fierbere, se scurg zarzavaturile şi se pasează. Se pregăteşte un sos vinegret (3 linguri de ulei, 1 lingură de oţet, nu prea plină), căruia i se adaugă 1/2 linguriţă de muştar, ouăle fierte tari, zdrobite cu furculiţa cât mai bine, şî-verdeţurile fierte. Resturile de peşte, tăiate mărunt, se acoperă cu acest sos, care se poate servi şi separat, în sosieră. Salata de peşte se serveşte cu cartofi fierţi.