ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

PEŞTE LA FRIGARE CU OREGANO





PEŞTE LA FRIGARE CU OREGANO









Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
6 portii
1 ½ kg calmar sau sepie
100 gr pesmet alb
coaja de la 2 lamâi verzi
3 catei usturoi (zdrobiti)
1 pahar vin alb, sec
1 legatură pătrunjel
1 legatură oregano
ulei de masline extra virgin
sare
piper


Mod de preparare:
1. Se spala si se zvânta bine calmarul sau sepia, apoi se pune într-o farfurie mare, întinsa.
2. Pentru marinata se amesteca vinul, câteva picaturi de ulei de masline, oregano, coaja de lamâie (rasa), sarea si piperul. Se marineaza la rece calmarul sau sepia câteva ore. Din când în când se amesteca.
3. Într-o tigaie de teflon se pune putin ulei de masline si se prajeste pesmetul 1 minut pâna se rumeneste. Apoi peste pesmet se pune usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat marunt, si se amesteca timp de 1 minut.
4. Se scoate calmarul sau sepia din marinata si se zvânta cu hârtie absorbanta. Se da prin pesmet, se înfige în frigări si se frige în cuptorul preîncalzit 5-7 minute. Din când în când, se unge cu ulei de masline.