ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Pastrav la tava cu legume








Pastrav la tava cu legume









Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1-2 pastravi
2 rosii
50 g telina
50 g dovlecel
cateva frunze de spanac, loboda sau stevie
cateva frunze de patrunjel sau telina
1 morcov
1 ceapa
7-8 catei de usturoi
2-3 felii de lamaie
100 ml vin alb (apa cu 2 linguri de otet si o lingurita de zahar)
50 ml ulei
2-3 linguri ulei de masline
sara, curry, piper, paprika (condimente pentru peste, concentrat de ciuperci)


Mod de preparare:
Se curata pestele de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, concentrat, condimente pentru peste.
Intr-o tava lunga se pun pestii pe un pat de frunze. In interiorul pestilor introduceti bucati de ceapa, morcov, telina. Inveliti pestii cu felii de rosii si dovlecel. Adaugati in tava restul legumelor taiate bucati mari si 4-5 catei de usturoi necuratat, zdrobit cu latul cutitului. Condimentati si legumele, adaugati 300 ml apa cat sa ajunga la 3/4 din inaltimea pestilor, adaugati uleiul si acoperiti tava cu folie de aluminiu (staniol). Dati la cuptor la foc mediu 30-40 minute.
Scoateti tava, descoperiti-o, adaugati vinul (apa cu otet si zahar), adaugati daca mai este nevoie sare, piper, frunzele de telina sau de patrunjel. Dati la cuptor descoperit inca 30 minute si este gata.
Asezati pestii pe platou, trageti de pe ei feliile de rosii si dovlecei si decorati-i cu feliute de usturoi si de lamaie. Asezati pe platou legume si turnati sos din tava. Decorati cu cateva frunze verzi (patrunjel, telina, spanac, etc.).
Pofta buna.