Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)
Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
Pentru pestele prajit:
1 kg file de peste
condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper)
sucul de la o lamaie
sare dupa gust
4 linguri faina
1/2 pahar ulei de masline
Pentru rosiile scazute:
6 rosii de marime medie
2 ardei de culori diferite( verde, portocaliu)
1 ceapa mica
1 lingurita Vegeta
4 linguri ulei de masline
1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita piper macinat
Pentru cartofii prajiti:
3 cartofi mari
1 ceapa medie
condimente pentru cartofi (piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare)
1 lingurita boia dulce de ardei
1/2 pahar de ulei de porumb
4 linguri ulei de masline
1/2 lingurita sare.
Mod de preparare:
Pestele prajit
Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava .
Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie.
Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta.
Se da prin faina si se prajeste.
Rosiile scazute
Rosiile se oparesc si se decojesc.
Se taie in bucati mai mari.
Ceapa si ardeiul se taie marunt.
Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute.
Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta, sarea si piperul.
Se fierb la foc mic 15 de minute .
Cartofii prajiti - Mfarakeh patatas
Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati foarte mici, cca 1cm.
Se adauga ceapa taiata marunt, condimentele si sarea.
Se calesc in ulei pana cartofii s-au inmuiat, cca 15 minute.
Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti si salata de patrunjel cu iaurt.
Pofta buna!
Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava .
Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie.
Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta.
Se da prin faina si se prajeste.
Rosiile scazute
Rosiile se oparesc si se decojesc.
Se taie in bucati mai mari.
Ceapa si ardeiul se taie marunt.
Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute.
Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta, sarea si piperul.
Se fierb la foc mic 15 de minute .
Cartofii prajiti - Mfarakeh patatas
Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati foarte mici, cca 1cm.
Se adauga ceapa taiata marunt, condimentele si sarea.
Se calesc in ulei pana cartofii s-au inmuiat, cca 15 minute.
Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti si salata de patrunjel cu iaurt.
Pofta buna!