ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Tocanita cu piept de porc


Tocanita cu piept de porc











Timp de preparare:
1 ora si 45 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
800-900 g piept de porc
7-8 cepe
3 cartofi mai mari
1-2 morcovi
1 ardei gras rosu (gogosar)
4-5 rosii
100 ml ketchup de rosii si ardei rosii
50 ml ulei
1 legatura marar si patrunjel
1 lingurita zahar
cimbru, 2-3 foi de dafin, sare piper


Mod de preparare:
Taiati pieptul de porc in felii mai groase, condimentati-le cu cimbru si piper si puneti-le la prajit in ulei 3-4 minute pe ambele parti. Scoateti carnea si puneti la calit in zeama care a ramas ardeiul gras si morcovii taiati cubulete, ceapa taiata felii subtiri (vezi video).
Adaugati ketchup, putina verdeata tocata, zahar, mai caliti cateva minute, puneti deasupra feliile de carne si umpleti cu apa pana se acopera legumele si carnea.
Fierbeti la foc mic cu capac 50-60 minute, apoi adaugati cartofii curatati si taiati in lung bucati mai mari. Taiati rosiile felii si puneti-le peste cartofi, condimentati cu sare, piper, cimbru, foi de dafin, adaugati marar tocat. Daca mai trebuie, completati cu putina apa si lasati mai fiarba la foc mic inca 20 minute.
Puneti pe farfurii carne, tocanita si garnisiti cu frunze de patrunjel si cateva feliute de ardei iute.
Pofta buna.