ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Tarta de caise cu caramel







Tarta de caise cu caramel









Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
5 oua
200 gr faina
150 ml ulei de floarea soarelui
150 gr zahar
coaja de la o lamaie bio
1 pliculet de praf de copt pt dulciuri
5-6 linguri de zahar pt caramel
10-12 caise fara samburi si taiate in jumatate


Mod de preparare:
Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja rasa de lamaie si amestecam din nou cu mixerul. Punem faina in ploaie dupa ce am cernut-o si am amestecat-o cu praful de copt.
Intre timp, pe aragaz, punem o oala de aluminiu pt dulciuri sau una de inox care nu are manere de plastic, pentru a putea fi introdusa la cuptor. Adaugam 5-6 linguri de zahar si topim zaharul cu un pahar de apa amestecand bine cu lingura de lemn. Lasam pana capata o culoare maronie si intindem caramelul si pe peretii oalei. Asezam caisele cu jumatatea taiata in jos, apoi turnam aluatul. Dam la cuptor 40-45 minute la 160 °.
Cand este gata, o mai lasam inca 5 minute si apoi o rasturnam invers pe un platou. Pofta buna!