Pastrama din carne de porc
Ingrediente
- 1kg de carne de porc de la burta sau de la ceafa
- 4-5 catei usturoi
- frunza de dafin
- piper negru aromat
- busuioc
- piper rosu macinat
- cimbru maruntit
- adjica
- piper negru macinat
- oregano
- sare
- hirtie de copt(pergament) sau hirtie cafenie pt sac
Mod de preparare reteta Pastrama din carne de porc
Se condimenteaza , se sareaza bucata de carne ,se unge cu adjica , la dorinta se da forma dreptunghiulara carnii . Se inveleste in hirtie de pergament , se leaga cu sfoara, si se pune la marinat in frigider pentru 2 zile.Dupa 2 zile punga cu carne se pune pe o tava unsa cu ulei si se toarna un vas cu apa amestecat cu vin rosu.Tavaua se pune in cuptorul incins pina la 220 grade. Se coace 15 min la aceasta temparatura. peurma se scade temperatura la 160-170 si se mai coace inca o ora.
Punga l nu a fost deschis niciodata si nu s-a rupt in timpul coacerii.
Dupa cum observati , carnea s-a copt bine , s-a rumenit bine.
In cazul cind nu sunteti in increzuta in cuptorul, care il aveti, deschideti punga si lasati carnea sa se rumeasca vre-o 10 minute in cuptor.
In cazul de fata a fost necesar sa las carnea la marinat 3 zile, nu doua. Aceasta se obsearva bine in fotografii. Felia de carne taiata are culoarea mai roshie si mai palida. Unde este mai rosie -arata, ca pina aici si-a luat marinada .