Pastrama de pui
Pastrama de pui este o gustare care in Jamaica se consuma deseori pe strada, fiind perfecta pentru cei care apreciaza alimentele iuti si condimentate.
Ingredientele folosite sunt habaneros sau ardeii iuti Scotch bonnet, ardeiul iute jamaican, adus si in Europa de Cristofor Columb, ardeiul cayenne, scortisoara, cuisoarele si nucsoara, la care se adauga sare, ierburi aromatice si usturoi. Carnea se freaca cu aceasta marinata uscata, dupa care se prajeste pe gratar.
Ingrediente:
Pastrama de pui 8 portii
- 1 pui de 1,5-2 kg, taiat in 10 bucati
- sucul de la o lamaie verde
- rom
- 50 ml ulei
- 10 fire de ceapa verde, tocate marunt
- 4 catei de usturoi, tocati marunt
- 2 linguri cimbru uscat
- 2 ardei iuti, fara seminte, tocati
- 4 lingurite ienibahar
- 4 lingurite ghimbir macinat
- 4 lingurite scortisoara
- 2 lingurite nucsoara (toate mirodeniile de mai sus sunt macinate)
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite piper negru
- 2 lingurite zahar brun
Mod de preparare:
pasul 1. Se pun bucatile de pui intr-un castron mare, se stropesc cu sucul de lamaie verde si se amesteca bine.
pasul 2. Se pun celelalte ingrediente intr-un blender si cu amestecul obtinut se freaca bine bucatile de carne. Se pune carnea la frigider circa trei-patru ore, intorcand-o din cand in cand.
pasul 3. Se scoate carnea din marinata, se asezoneaza si se prajeste pe gratar, intorcand-o de doua-trei ori.