Pastrama de pui facuta in casa
Reteta cu carne de pasare pentru 8 portii
Ingrediente: 1 piept de pui mare, 1 lingura cu zahar, 1 lingura cu sare, 1 foaie de dafin, 300ml apa, 5 boabe piper negru, 5 boabe ienibahar,1 lingura cu miere de albine, 1 lingurita cu boia de ardei, 1 lingurita cu sos de soia, ½ lingurita cu piper negru macinat.
Marinarea carnii de pui pentru pastrama se va face in doua etape. In prima etapa se va pune intr-un castronsarea, zaharul, boabele de ienibahar si de piper, foaia de dafin. Se toarna apa cat sa acopere carnea foarte bine si se amesteca marinata. Se aseaza in castron pieptul de pui taiat in doua, se acopera castronul si se lasa la frigider 24 de ore.
A doua zi, fiecare bucata de piept de pui se leaga cu sfoara pe toata lungimea(vezi foto). Se tapeteaza o tava cu folite de aluminiu si se aseaza bucatile de pastrama in ea. Se da tava la cuptor aprox. o ora. Din cand in cand se stropeste carnea cu sosul din tava. Cand este gata, se lasa sa se racoreasca, se scoate sfoara si se serveste rece. Gustul pastramei facute in casa este unul deosebit.