Ciorba de sfecla cu fasole
Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 sfecle rosii
o ceapa
o lingura otet
sare, piper, cimbru, foaie de dafin
un morcov
o radacina pastarnac
o radacina telina
o ceasca de fasole fiarta
2 linguri zarzavat de la borcan (ardei, gogosar)
o lingura pasta de tomate
patrunjel verde
30 ml ulei
Mod de preparare:
Fierbem sfecla data pe razatoare in apa cu sare, piper boabe, o foaie de dafin, otet. Cand sfecla e fiarta pe jumatate, se adauga celelalte legume date pe robot sau pe razatoare. Fasolea muiata 10-12 ore, se fierbe schimband de 3 ori apa calda.
La final, se adauga fasolea si supa in care a fiert fasolea, zarzavatul, pasta de tomate, uleiul. Lasam sa fiarba impreuna 5 minute, condimentam, presaram cu patrunjel verde. Servim cu sau fara smantana de preferinta cu ceapa alaturi.
La final, se adauga fasolea si supa in care a fiert fasolea, zarzavatul, pasta de tomate, uleiul. Lasam sa fiarba impreuna 5 minute, condimentam, presaram cu patrunjel verde. Servim cu sau fara smantana de preferinta cu ceapa alaturi.