ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ciorba de loboda cu afumatura si zdrente de ou



Ciorba de loboda cu afumatura si zdrente de ou












Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
400 g sunca afumata (sau ciolan afumat)
1 morcov, 1 patrunjel, o felie de telina
1 ceapa, 1 cartof
1 legatura de ceapa verde
1 ardei rosu
150-200 g loboda verde si/sau rosie
2-3 oua
1 litru bors
20 ml ulei
2 lingurite faina
1 legatura leustean si patrunjel
sare, piper, optional 1 lingurita zahar
smantana pentru dres


Mod de preparare:
Puneti la fiert in 3 litri de apa rece afumatura taiata bucati mai mici si 1-2 bucati mai mari.
In timp ce fierbe curatati zarzavaturile, spalati loboda, taiati morcovii, telina si patrunjelul feliute subtiri, tocati ceapa, ardeiul, verdeturile, ceapa verde, taiati loboda fasii si cartoful cubulete.
Intr-o tigaie mai mare sau cratita caliti in putin ulei adaugand pe rand: morcovul, ceapa, celelalte zarzavaturi si legume, la urma loboda (pastrati putina pentru zdrentele de ou). Adaugati putina apa si mai lasati cateva minute pe foc.
Separat fierbeti borsul, 2-3 clocote.
Cand carnea s-a fiert, puneti peste ea in oala zarvaturile calite si borsul si lasati sa mai fiarba 15 minute.
Intr-un castronel amestecati ouale crude cu loboda tocata, 2 lingurite faina, sare, piper.
Dregeti gustul ciorbei cu sare, piper, 1 lingurita de zahar, daca e nevoie, mutati oala pe ochiul mic si puneti cu o lingura zdrentele de ou, avand grija sa nu clocoteasca ciorba, ca sa nu imprastie oul. Stingeti focul si adaugati verdeata tocata.
Se serveste dreasa cu smantana, cine doreste otet pentru acrit si ardei iuti.
Pofta buna.