Ciorba de aripa de curcan cu zdrente de spanac
Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)
Ingrediente:
1 aripa de curcan (500-600 g)
2 morcovi
2 cepe
1 pastarnac
1-2 cartofi
1 ardei gras
1 rosie
1 cub/lingurita concentrat pui
1 litru bors (bors magic)
2 linguri orez
3 linguri ulei
1-2 lingurite zahar
100 g frunze spanac
2 oua
1 lingurita faina
1 legatura leustean
sare, piper
Mod de preparare:
Se spala carnea si se pune la fiert in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma, apoi se lasa sa fiarba la foc mic cu capac cam 20 minute.
Intre timp curatati si taiati marunt ceapa, morcovii, pastarnacul, ardeiul, rosia, cartofii (cubulete mai mari) si adaugati-le in ciorba impreuna cu uleiul, zaharul si orezul. Dupa ce mai fierbe 20 minute adaugati borsul clocotit (sau bors magic si inca jumatate litru de apa).
Spalati si tocati marunt frunzele de spanac, amestecati-le cu ouale, faina, sare si piper si cand clocoteste ciorba, dati focul mic, adaugati putina apa rece, apoi puneti zdrentele cu o lingura si lasati sa mai fiarba 3-4 minute. Presarati deasupra leustean tocat.
Pofta buna.
Intre timp curatati si taiati marunt ceapa, morcovii, pastarnacul, ardeiul, rosia, cartofii (cubulete mai mari) si adaugati-le in ciorba impreuna cu uleiul, zaharul si orezul. Dupa ce mai fierbe 20 minute adaugati borsul clocotit (sau bors magic si inca jumatate litru de apa).
Spalati si tocati marunt frunzele de spanac, amestecati-le cu ouale, faina, sare si piper si cand clocoteste ciorba, dati focul mic, adaugati putina apa rece, apoi puneti zdrentele cu o lingura si lasati sa mai fiarba 3-4 minute. Presarati deasupra leustean tocat.
Pofta buna.