ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ciorba de ciuperci pleurotus 2



Ciorba de ciuperci pleurotus 2









 


Timp de preparare:
45 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
500 g ciuperci pleurotus
1 ceapa, 4 ardei Kapia de culori diferite
2 morcovi, 1 patrunjel sau pastarnac
1-2 cartofi
1 legatura leustean si patrunjel, 1 mana de spanac (optional)
1 lamaie, 1 galbenus de ou
250 ml bulion, 4-5 linguri ulei
2 lingurite zahar, sare, piper
optional 2 catei de usturoi


Mod de preparare:
Spalati ciupercile si lasati-le stea in apa rece. Curatati si spalati legumele si zarzavaturile, apoi tocati ceapa solzisori si puneti-o la calit in ulei intr-o oala mai mare. Adaugati morcovii taiati felii subtiri, albitura cubulete mici, cartofii taiati in patru, ardeii grasi taiati marunt si spanacul taiat nu prea marunt.
Amestecati cu o lingura de lemn si lasati la calit cateva minute, apoi adaugati 4 litri de apa clocotita,bulionul, zaharul si sare dupa gust si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute. Intre timp clatiti bine ciupercile, scurgeti apa si tocati-le fasii foarte subtiri ca la ciorba de burta. (vezi video)
Adaugati in ciorba ciupercile si lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac inca 20 minute. Dregeti gustul de sare si piper. Puneti in supiera galbenusul si amestecati-l cu zeama de lamaie sau otet, dupa gust, incorporati apoi si un polonic de ciorba fierbinte pana se omogenizeaza. Adaugati restul de ciorba, piper macinat dupa gust, leustean si patrunjel tocat.
O mai puteti acri in farfurie si o puteti consuma cu ardei iuti proaspeti sau murati. Cine doreste, o poate consuma cu usturoi ras. Noi am mancat-o fara usturoi.
Este o ciorba fara carne, cu un gust special, aproape ca n-o poti deosebi de ciorba de burta. Difera de cealalta reteta de ciorba de pleurotus pentru ca nu are oase sau carne, nici smantana si o acrim cu zeama de lamaie sau otet si o putem drege cu un galbenus.
Pofta buna.