- Timp preparare:
60 minute - Numar portii:
8 - Dificultate
Usor
- 300 g biscuiti simpli
- 150 g miez de nuca
- 100 g ciocolata
- 2-3 linguri cacao
- 1 esenta de rom
- 1 compot de ananas
- 5 linguri zahar
- 500 ml frisca lichida
- 1 esenta de vanilie
- 1 pachetel gelatina
- 2 linguri nuca macinata pentru decor
- 30 g ciocolata pentru decor
Acest tort de biscuiti cu frisca este o alternativa mai rafinata a tortului de biscuiti pe care il cunoastem cu totii. Veti regasi acelasi gust inconfundabil de biscuiti, insa intr-o combinatie mult mai reusita de ciocolata, ananas si nuci. Un tort pe placul tuturor, pe care, cu siguranta il veti mai gati si alta data. Si cum altfel? Un desert savuros este mereu incununat de o portie zdravana de frisca delicioasa. Testul de rezistenta pe care trebuie sa il treceti consta doar in rabdarea de care trebuie sa dati dovada, cat timp deliciosul tort se racoreste in frigider. Insa, a doua zi veti fi rasplatiti cu un desert binemeritat.
Iata ingredientele de care aveti nevoie:
Biscuitii si miezul de nuca se dau prin masina de tocat. Intr-un castron mai mare, puneti impreuna aceste doua ingrediente.
Adaugati cacao, 3/4 din cantitatea de ananas taiat cubulete mici si cantitatea de zahar.
Intr-o craticioara topiti la foc moale ciocolata. Adaugati-o peste ingredientele din castron.
Adaugati esenta de rom. Incepeti sa amestecati compozitia, adaugand treptat zeama din compotul de ananas, pana cand compozitia se leaga. Atentie, compozitia nu trebuie sa fie foarte moale.
Bateti frisca amestecata cu esenta de vanilie. Inainte de a o bate, frisca trebuie sa stea la frigider cel putin o ora.
Topiti la foc moale un pliculet de gelatina, apoi luati de pe foc si lasati-o sa se intareasca. Incorporati gelatina in frisca, folosind un mixer.
Intr-o forma de tort cu peretii detasabili, asezati compozitia de biscuiti, ca in fotografie
Adaugati frisca
Umpleti cu frisca batuta golurile lasate intre crema si marginile formei de tort avand grija ca frisca sa ajunga pana la baza formei. Tortul astfel pregatit, se lasa la rece pentru cel putin o ora, sau chiar pana a doua zi.
Dupa ce tortul a stat la frigider timpul recomandat, se scoate si se inlatura marginile formei de tort. Se taie cubulete mici ananasul si se presara deasupra. Cu nucile macinate se tapeteaza lateralele tortului. Razuiti cativa fulgi de ciocolata deasupra.
Tortul de biscuiti cu frisca este gata. Veti fi cuceriti de gustul acestui tort si de aromele de nuci, ananas, rom, vanilie si multa frisca. Un deliciu!