Blatul:
300 gr faina
50 gr margarina
1 ou
200 gr zahar
2 linguri miere
200 ml lapte
1 lingurita bicarbonat
Glazura:
250 gr zahar
200 gr unt
4 linguri lapte
4 linguri cacao
esenta rom dupa gust
Se pun zaharul,oul,mierea si margarina intr-un castron si se amesteca bine.Se adauga cate putina faina si putin lapte in care se dizolva bicarbonatul,pana se termina,amestecand continuu.Iese un aluat moale,ca o smantana mai grosuta.
Se toarna intr-o tava unsa si tapetata.Se da la cuptor preincalzit la 170 C( 375 F) primele 15 minute apoi se coboara temperatura la 150 C(350 F) si se lasa inca 10 minute.Se face testul cu scobitoarea.Se scoate de la cuptor si se lasa la racit,apoi se taie cubulete.
Se pregateste glazura: se pune zaharul,cacaoa,laptele,untul,la foc mic si se topesc toate,amestecand continuu.La sfarsit se adauga romul.
Se dau cuburile prin glazura si apoi prin nuca sau nuca de cocos.