Imi place mult pastravul, e un peste tare gustos pe care il prepar in mai multe feluri... care mai de care mai gustoase...dupa retetele unor culinarese tare iscusite...:P
pestele a fost tare bine facut si l-am scos mai greu pe farfurie, nu am reusit sa-l prezint asa cum se cuvine!
reteta este pt 2 persoane dar eu am facut cu jumatate din ingrediente
2 pastravi
2 ardei grasi colorati
300 gr. ciuperci
1 ceapa tocata
2 rosii depielitate, taiate cubulete
50 gr. unt
2 lg ulei masline
3-4 catei usturoi
100 ml vin
1 lamaie
verdeata: marar, patrunjel
sare
piper
ardeii, rosiile, ceapa, ciupercile se toaca...
usturoiul se da pe razatoare, se amesteca impreuna cu uleiul de masline, vinul si zeama de lamaie... eu a pus mai mult vin si a iesit compozitia mai lichida!
pestele se curata, se cresteaza cu un cutit...
se tapeteaza o tava cu folii de aluminiu... se pune pestele in tava...
se pensuleaza bine cu emulsia de usturoi...
legumele se pun langa/peste peste... se pune untul peste legume...
apoi se presoara verdeata tocata marunt...
se acopera bine cu folie... si se da la cuptorul preincalzit timp de 25-30 min...
am scos pe farfurie... legumele sunt tare tare delicioase cu un parfum usor de usturoi...
puteti acri cu zeama de lamaie daca vreti, eu asa am facut... si am decorat cu 2 feliute!
iaca si legumele...
recomand un pahar de vin alb...merge strasnic!:D
sa aveti pofta!